Пред првата употреба, Нагодување на омекнувачот на водата – Инструкция по эксплуатации AEG F65401IM0P

Страница 10

Advertising
background image

ПРЕД ПРВАТА УПОТРЕБА

1. Проверете дали регулирањето на

омекнувачот на водата е соодветно за

тврдоста на водата во вашата област. Ако

не е, приспособете го омекнувачот на

водата. Контактирајте со локалното

водостопанство за да ја дознаете

тврдоста на водата во вашата област.

2. Наполнете го садот за сол.
3. Наполнете го дозерот за средтво за

плакнење.

4. Отворете ја славината.
5. Во апаратот може да има остатоци од

преработката. Стартувајте некоја

програма за да ги извадите. Не користете

детергент и не ги полнете корпите.

Ако користите комбинирани

детергент таблети, активирајте ја

функцијата мулти-таблети. Овие

таблети содржат средства како

детергент, средство за плакнење и

други додадени агенси. Бидете

сигурни дека овие таблети се

соодветни за тврдоста на водата во

Вашата област. Видете во упатствата

на етикетата на секој производ.

НАГОДУВАЊЕ НА ОМЕКНУВАЧОТ

НА ВОДАТА

Тврдата вода содржи голема количина на

минерали кои може да го оштетат апаратот и

да дадат лоши резултати во перењето.

Омекнувачот за вода ги неутрализира овие

минерали.

Солта за машината за миење садови го

оддржува омекнувачот за вода чист и во

добра состојба. Видете во табелата за да го

подесете омекнувачот за вода на вистинското

ниво. На тој начин ќе бидете сигурни дека

омекнувачот за вода ја користи точната

количина на сол за машини за миење садови

и вода.

Мора да го регулирате омекнувачот

на вода како рачно така и

електронски.

Тврдост на вода

Омекнувач на вода

подесување

Германски

степени

(°dH)

Француски

степени

(°fH)

mmol/l

Кларк

степени

Рачно

Електр

онски

51 - 70

91 - 125

9.1 - 12.5

64 - 88

2

1)

10

43 - 50

76 - 90

7.6 - 9.0

53 - 63

2

1)

9

37 - 42

65 - 75

6.5 - 7.5

46 - 52

2

1)

8

29 - 36

51 - 64

5.1 - 6.4

36 - 45

2

1)

7

23 - 28

40 - 50

4.0 - 5.0

28 - 35

2

1)

6

19 - 22

33 - 39

3.3 - 3.9

23 - 27

2

1)

5

1)

15 - 18

26 - 32

2.6 - 3.2

18 - 22

1

4

11 - 14

19 - 25

1.9 - 2.5

13 - 17

1

3

4 - 10

7 - 18

0.7 - 1.8

5 - 12

1

2

< 4

< 7

< 0.7

< 5

1

2)

1

2)

1) Фабричка поставка.

2) Не користете сол на ова ниво.

10

Advertising
Эта инструкция подходит к следующим моделям: